Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Mαρμελάδα με μούρα!!


Έξω  απο το ταβερνάκι μας δεσπόζει μια μεγάλη μουριά.
Τώρα λοιπόν που είναι και η εποχή τους είπα να φτιάξω μια νόστιμη μαρμελάδα με μούρα!

Ορίστε τι θα χρειαστούμε:
  • 4 φλυτζάνια μούρα
  • περίπου 3 φλυτζάνια ζάχαρη
  • χυμό απο ένα λεμόνι

Εκτέλεση:


Ξεπλένουμε λίγο τα μούρα και τα καθαρίζουμε (από κοτσάνια, χαλασμένα κλπ). 
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το χυμό του λεμονιού και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, μέχρι να βγάζουν ζουμί και να μαλακώσουν.
15 λεπτά μετά το ξεκίνημα της βράσης ξαφρίζουμε και αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα το μεγαλύτερο μέρος των σπόρων που κάνουν την τελική της όψη αντιαισθητική. 
Σε αυτή τη φάση μπορούμε να τα λιώσουμε κιόλας με ένα μπλέντερ χειρός.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει καλά μέχρι να φτάσει τη θερμοκρασία των 104°C και να γίνει μαρμελάδα.
Βάλτε τη σε αποστειρωμένα βαζάκια και φυλάξτε τη.


Συμβουλές!
  • Στο καθάρισμα βάζουμε γάντια γιατί τα μούρα βάφουν τα χέρια και ποτίζουν τα νλυχια. Καθαρίζουμε όχι με μαχαίρι αλλά ζουλώντας με τα χέρια για να φύγει όλος ο εσωτερικός μίσχος.
  • Μπορούμε ακόμα να προσθέσουμε μερικές φράουλες. Γίνετε πολύ νόστιμη και με απίστευτο άρωμα!
  • Αν πατήσετε στο παρακάτω link θα μάθετε πως μπορείτε να αποστειρώνετε τα βάζα σας στο σπίτι για να διατηρηθεί περισσότερο η μαρμελάδα σας!http://hungryforhungry.blogspot.com/2007/05/blog-post_2905.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου