Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Σπετσοφάι!



Ιδανικός μεζές για κρασί ή μπυρα!!!


Υλικά που θα χρειαστούμε: 
  • 3 λουκάνικα κομμένα ροδέλες (κατα προτίμηση χωρίς πορτοκάλι)
  • ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 2-4 πιπεριες χρωματιστες χονδροκομμένες
  • 2 πιπερίτσες καυτερές
  • 1 καρότο ροδέλες
  • 2 φρέσκιες ντομάτες τριμένες
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. μπουκοβο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη

Και τώρα ας μαγειρέψουμε.... 

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι και τηγανίζουμε ελαφρά τα λουκάνικα. Τα βγάζουμε απο το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, έπειτα το σκόρδο, τις πιπεριές και τα καρότα.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη.
Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά και προσθέτουμε τα λουκάνικα. Βράζουμε για ακόμα 20 λεπτά.
Κατά προτίμηση σερβίρουμε σκέτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου