Αυτή την εποχή υπάρχουν σε αφθονία σπαράγγια και αγγινάρες . Διαβάστε παρακάτω τον τρόπο που μπορείτε να διατηρήσετε τα εν λόγω λαχανικά ώστε να τα απολαμβάνετε όλο το χρόνο .
ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ Πλένουμε και αφαιρούμε τα ξυλώδη μέρη καθώς και τις κλίμακες από τις λόγχες. Κόβουμε τα σπαράγγια στα 15 εκ. Και τα αποχρωματίζουμε σε βραστό νερό για 3 λεπτά. Ύστερα παγώνουμε σε κρύο νερό για 3 λεπτά. Στραγγίζουμε. Τοποθετούμε σε δίσκους, ένα μόνο στρώμα σπαράγγια και αφήνουμε να κρυώσουν για 30 λεπτά. Πακετάρουμε σε δοχεία, σφραγίζουμε καλά και τοποθετούμε ετικέτες. Διατηρείται για 6 μήνες.
ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ Αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα. Πλένουμε και αφαιρούμε τους μίσχους. Ζεματίζουμε για 7 περίπου λεπτά και ύστερα δροσίζουμε για άλλα 7 λεπτά σε παγωμένο νερό. Στραγγίζουμε. Τοποθετούμε σε σακούλες, σφραγίζουμε καλά και τοποθετούμε ετικέτες. Διατηρείται για 6 μήνες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου