Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Λικερ πορτοκάλι


Μιας και είναι η εποχή του πορτοκαλιού σας προτείνουμε να φτιάξετε ένα νοστιμότατο λικέρ για να το απολαμβάνετε μετά το φαγητό !
Θα χρειαστούμε:
  • 5 πορτοκάλια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 κιλό ούζο ή ρακί ή μαστίχα
  • κόκκους ελληνικού καφέ
 Χαράζουμε τα πορτοκάλια και βάζουμε τους κόκκους του ελληνικού καφέ στις τρύπες.

Βάζουμε τα πορτοκάλια σε ένα μεγάλο γυάλινο μπόλ με μεγάλο άνοιγμα.προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε το μπολ στον ήλιο ή κάπου ζεστά. Θα χρειαστεί περίπου δύο μήνες για να είναι έτοιμο.
Ανα τακτά χρονικά διαστήματα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Μόλις είναι έτοιμο (τα πορτοκάλια θα έχουν λιώσει και θα έχουν μείνει μόνο οι φλύδες)  περνάμε αρκετές φορές το μείγμα απο τούλι μέχρι να καθαρίσει τελείως. Τέλος, προσθέτουμε τόση ποσότητα ποτού όση και το καθαρό μείγμα.
Εμάς μας αρέσει καλύτερα παγωμένο!!!

Αν δεν σας αρέσει ο καφές, μπορείτε να τον αφαιρέσετε μετά απο δύο εβδομάδες. Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε λίγο νερό μαζί με το ποτό αν το προτιμάτε ελαφρύτερο.



                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου