Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ούζο Καλαμάτας!

Σας ήρθε η όρεξη για ουζάκι;;;
Το ούζο είναι ένα τελείως ιδιαίτερο ποτό, με γλυκιά και συγχρόνως «επιθετική γεύση» που αποζητάει τους δικούς του μεζέδες...
• Χταποδάκι στα κάρβουνα καλά ψημένο, ζουμερό και μαστιχωτό
• Oλα τα θαλασσινά, κυδώνια, φούσκες, καλόγνωμες, μύδια, χτένια, γυαλιστερές...
• Σαρδέλες παστές ή σαρδέλα στα κάρβουνα με χοντρό αλάτι!
• Γαύρος μαρινάτος ή ξεροτηγανισμένος.
• Ξεροτηγανισμένα κολοκυθάκια και μελιτζάνες, βουτηγμένα σε  τζατζίκι.
•  Tαραμοσαλάτα, με τον ταραμά κυρίαρχο, καθώς και μια «ζωντανή» μελιτζανοσαλάτα που περιφρονεί τις μαγιονέζες!
• Ελιές, ελιές, ελιές!
• Τυρί; Και τυρί! Πιπεράτη κοπανιστή ή τυροκαυτερή που θα ετοιμάσετε στο σπίτι χτυπώντας στο μίξερ πικάντικη μαλακιά φέτα, καυτερή πιπεριά ή μπουκοβο, λίγο λάδι, λίγο ξίδι.
• Δεν υπάρχει τίποτα απ' όλα αυτά; Τότε μια ντοματούλα κομμένη στα τέσσερα, λίγο αγγουράκι τραγανό και δροσερό με αλατάκι, ένα κομματάκι φέτα και μια φέτα ζυμωτό ψωμί ή ένα κρητικό παξιμάδι είναι ό,τι πρέπει!!


Η Μεσσηνία, γη γόνιμη, καλλίμορφη και καλλίκαρπη όπως την αποκαλεί ο Ευρυπίδης, πληρεί τις ιδανικότερες συνθήκες, νερό, αέρα, μεσογειακό κλίμα, για την παρασκευή του ούζου.
Η απόφαση που υπεγράφη από τον υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά καθορίζει τους όρους παραγωγής και τις διαδικασίες ελέγχου, προκειμένου το ούζο που θα διατίθεται στην κατανάλωση να έχει την ένδειξη «Ούζο Καλαμάτας» ή «Καλαματιανό Ούζο». 
 Ένας από τους όρους είναι η όλη διαδικασία παραγωγής του προϊόντος, από την απόσταξη μέχρι και την εμφιάλωση, να λαμβάνει χώρα στην Καλαμάτα.
Απολαμβάνουμε Καλαματιανό ούζο και στηρίζουμε την τοπική παραγωγή! 
Στην υγειά σας!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου