Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Μανιταρόσουπα...

  • 1/2 κιλό μανιτάρια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 μέτρια πατάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί
  • 4 φλυτζάνια ζεστό νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα  σοτάρουμε το κρεμμύδι , την πατάτα και τα μανιτάρια στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το ζεστό νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να γίνουν τα μανιτάρια και η πατάτα για 15-20 λεπτά περίπου.
Αλέθουμε τη σούπα στο μπλέντερ, για να γίνει βελουτέ και τη σερβίρουμε ζεστή. 
Καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου