Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010

Μοσχαράκι με δαμάσκηνα...

 Δοκιμάσαμε ένα καινούριο πιάτο στο ταβερνάκι 
και επειδή σας άρεσε ορίστε  η συνταγή  :



Υλικά που θα χρειαστούμε :
1 κιλό μοσχάρι , κομμένο σε μπουκίτσες ( ψαχνό )
3/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
300 γρ. δαμάσκηνα (χωρίς κουκούτσι)
2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
1 φύλλο δάφνης
5-6 κόκκοι μπαχάρι
1 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
1/2 φλιτζ. τσαγιού ντομάτα λιαστή
2 καρότα
αλάτι/πιπέρι
πάπρικα γλυκιά

Διαδικασία:
Έχουμε βάλει τα δαμάσκηνα στο κρασί απο το βράδυ να φουσκώσουν  .
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το μπαχάρι , για 2 - 3 λεπτά, σε δυνατή φωτιά. Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κρέας και το ροδίζουμε απ' όλες τις μεριές. Σβήνουμε με το κρασί από τα δαμάσκηνα και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ, ρίχνουμε ζεστό νερό να σκεπάζει το κρέας , τη δάφνη και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες . Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά . Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα δαμάσκηνα , τη λιαστή ντομάτα και την πάπρικα . Σιγοβράζουμε το φαγητό για άλλα 20 - 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα δαμάσκηνα και να πήξει η σάλτσα. Συνοδεύουμε με ρύζι η πατατούλες .
Καλή επιτυχία !!!!

1 σχόλιο:

  1. Δοκιμασμένο από τα χεράκια της Χριστίνας το φαγητό είναι φανταστικό.Κάποια στιγμή θα δοκιμάσω την τύχη μου κι εγώ, τώρα που έχω την συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή